Over mij

Ik ben Lein, maar de meeste mensen kennen mij als Marjolein, alleen is dat zo lang, dus heb ik mijn naam voor het gemak voor dit Blog ingekort naar Lein.

Al jaren kan ik uren kijken naar tv programma's over eten, praten over eten en ben ik dol op eten. Gelukkig kan ik mijzelf redelijk beheersen en ga ik zo nu en dan naar de sportschool, anders zou het wel eens heel erg mis kunnen gaan. In ieder geval sla ik tegenwoordig de standaard verjaardagstaart op het werk al over, tenzij het van een heel erg bijzondere bakker of patissier is. Dan maak ik namelijk graag een uitzondering.

Als kind hield ik niet van zoet, maar die schade heb ik inmiddels wel ingehaald. Verder wilde ik als 7 jarige graag bloemkool met een wit sausje eten op mijn verjaardag....en at ik ook rustig een portie escargots. Ik ben dus al jarenlang een alles eter en probeer ook graag nieuwe dingen uit. Vies bestaat niet, hooguit niet lekker.

Ik ben geïnteresseerd in lekker, maar ook gezond eten en probeer wekelijks diverse maaltijden op tafel te zetten zodat ik gevarieerd eet en diverse voedingsstoffen binnen krijg, want ik geloof in gevarieerd eten. Ook kook ik niet met zakjes of pakjes of potjes. Hooguit een kant en klaar bouillon blokje of tomaten uit blik, maar veel verder dan dat ga ik niet (ja bonen, mais etc, maar dat telt niet, toch?). Verder eet ik wel eens iets met een gojibes of wat chiazaad, maar ik geloof niet heilig in deze middelen. Ook hierin geldt, variatie. Mijn ontbijt bestaat soms uit havermout of een smoothie en daar gaat wel eens iets superfood achtigs doorheen, maar meer ter afwisseling dan het geloof dat ik dan echt extreem goed bezig ben.

Vlees eet ik graag, maar niet meer dagelijks. Ik at al een stuk minder en na het kijken van wat Ted talks ben ik overtuigd dat we veel te veel eten met z'n allen en dat niet alleen niet nodig is, maar ook nog eens hartstikke slecht voor het milieu en dierenwelzijn is. Daarom tref je op mijn blog ook veel vegetarische recepten aan, die door mijn man vaak met liefde (maar ook met regelmaat met een beetje gemopper) gegeten worden. Mannen zijn vaak toch iets meer vleesgericht. En als ik een stukje vlees eet, is dat vaak toch wel biologisch of iets wat daarop lijkt. En dat is niet omdat ik perse alles biologisch wil eten, want ook dat is weer niet goed voor het milieu, maar meer omdat ik wil dat de kip die ik eet niet vast zat in een mini hokje zonder daglicht.

Mijn inspiratie doe ik op door het kijken naar tv programma's, over eten praten met vrienden, maar ook door het zoeken naar recepten en daar soms mijn eigen draai aan te geven. Ik lees regelmatig meerdere recepten voor een gerecht en maak daar dan het mijne van. Ik doe ook niet graag aan exacte verhoudingen, ik proef regelmatig en stuur zo bij. Daarom vind je bij mijn recepten ook niet altijd precieze hoeveelheden. Dat geldt echter niet voor het bakken van broden, taartjes, cakes ed. Dan moet ik mij vaak helaas wel aan die hoeveelheden houden, anders kan het enorm in de soep lopen.

De komende tijd zal ik regelmatig een blogje plaatsen met een (hopelijk) lekker recept; van diner tot ontbijt tot tussendoortje.

Heb je nog suggesties of vragen, stel ze gerust!

Eet smakelijk,
Lein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff