Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 400 gram spinazie, vers of diepvries.
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- Roomkaas met kruiden, bijvoorbeeld Boursin
- Crème Fraîche
- 250 gram champignons
- Grana padano (of iets soorgelijks)
- Pijnboompitten
- Peper
- Zout
- Penne of een andere pasta
Ik at dit vanavond met volkoren spaghetti omdat ik helaas (bleek te laat) geen penne meer in huis had, ik vind dit gerecht echter het lekkerst met penne.
Aan de slag
Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes Kook de pasta (ik vind al dente het lekkerst).
Doe wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg als de ui glazig ziet de champignons toe. Als de champignons gaar zijn haal je alles uit de pan en bewaar je even in een bakje. Roerbak nu de spinazie in delen (in geval van diepvries kun je deze in een pan of magnetron ontdooien). Als de spinazie gaar is haal je deze uit de pan en snijd je deze fijn.
Doe daarna de spinazie terug in de pan, samen met de champignons en ui/knoflook mengsel. Roer alles goed door en voeg nu de roomkaas toe en 3 a 4 eetlepels crème fraîche. Roer alles goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.
Rooster ondertussen in een pannetje de pijnboompitten.
Serveer de spinaziesaus op de pasta, garneer met kaas en pijnboompitten.
Variatie?
Wil je toch een vleesvariant? Voeg gebakken spekjes of stukjes kip toe.
Wil je liever geen kant en klare roomkaas in verband met e-nummers, dan kun je ook alleen Crème Fraîche gebruiken (anderhalf groot bakje ongeveer), je hebt nu echter wel iets meer knoflook en kruiden nodig. Bijvoorbeeld peterselie, bieslook etc.
Eet smakelijk!
Ik heb deze al een paar keer gemaakt, erg lekker! GrW
BeantwoordenVerwijderen