Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 150-200 gram biefstuk in dunne plakjes gesneden (en niet te groot, liefst ter grote van een hap)
- Rijstnoodles - bereiden volgens gebruiksaanwijzing
- Bosui heel fijn in dunne korte reepjes gesneden of dunne plakjes (of een combi)
- Tauge (hoeft niet, maar kan ook heel goed in deze soep)
- Indien je het kunt krijgen thaise basilicum (ik had het helaas niet)
- Verse koriander en peterselie
- 2 blokjes rundvlees bouillon
- 2 stukjes steranijs
- 2 stukjes gember van ongeveer 2 cm
- 1 kruidnagel
- 1 scheutje vissaus
- 1 klein schepje basterdsuiker
- 1 teentje knoflook in 2 stukjes gesneden
- 1 kaneelstokje
- 1 stukje rode peper (naar smaak)
- 1 limoen in partjes
Maak een bouillon van:
De bouillonblokjes met 1 liter water, steranijs, kaneelstokje, kruidnagel, gember, vissaus, basterdsuiker, knoflook en rode peper (let op; hoe langer deze meetrekt hoe pittiger de bouillon wordt). Laat de bouillon minstens 1 uurtje trekken.
Bereid ondertussen de rijstnoodles en snijd de kruiden, biefstuk en bosui.
Als de bouillon klaar is dan kun je de soep gaan maken; doe in een soepkom een schepje rijstnoodles en daarop de rauwe dunne plakjes bief en garneer dit met de kruiden en fijn gesneden bosui.
Giet hierop de kokende bouillon, de bouillon zorgt ervoor dat de biefstukplakjes een beetje garen aan de buitenzijde maar nog heerlijk rosé blijven aan de binnenzijde.
Serveer de soep eventueel met een schijfje limoen. Wat ook gebruikelijk is is het apart serveren van kruiden en bosui (eventueel kan tauge ook nog), zodat ieder zijn eigen soep kan samenstellen. Ik koos er nu echter niet voor, dat is wellicht wel leuk als je gasten hebt.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten