Ik koos voor een maaltijd met een koolhydraat vervanger, en deze vond ik in de tuinboon. Uiteraard zitten er in peulvruchten ook koolhydraten, maar deze geven niet de pieken in je bloedsuiker die je bijvoorbeeld krijgt na het eten van witte pasta of rijst. Ook kun je peulvruchten goed gebruiken als vleesvervanger omdat ze veel eiwitten bevatten. Naast al dit goede bevatten tuinbonen ook nog eens vitamine C en B. Dus tja, gezonder dan dit kan bijna niet.
Naast de tuinbonen at ik heerlijke gebakken tomaten afgeblust met balsamico en een worstje, maar iets anders kan natuurlijk ook prima. Hoewel ik dit echt een super lekkere combinatie vind.
Inspiratie deed ik op tijdens Koningsdag, er stonden een aantal "rollende keukens" waaronder een met heerlijke worstjes met dito garnituur. Dat heb ik thuis nog eens goed overgedaan en dat lukte best goed, al zeg ik het zelf.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
Voor de tuinbonenpuree:
- 400 gram tuinbonen (vers of diepvries, helaas had ik diepvries omdat er geen verse verkrijgbaar waren bij mijn supermarkt)
- 1 teen knoflook
- Olijfolie, extra vierge
- Verse of gedroogde munt
- Citroensap
- Peper en zout
Kook de bonen gaar in een minuut of 5-8 en giet deze af.
Pureer ze in een foodprocessor of hakmolen samen met knoflook, wat munt, peper, zout, scheut olijfolie en een eetlepel citroensap tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra olie en/of citroensap toe.
Voor de tomaten/worst:
- 2 worstjes
- 4 grote tomaten in grove stukken
- 1 grote rode ui in halve ringen
- Peper en zout
- Balsamico
- Boter
Braad in een koekenpan in boter de worstjes samen met de tomaten en rode uienringen.
Zodra de worstjes gaar zijn houd je deze warm in de oven.
Laat de tomaten en uien nog rustig sudderen totdat deze gaar zijn en blus af met een scheut balsamico en wat peper en zout.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten