Wat heb je nodig:
- 3 eieren
- Vier à zes handjes verse spinazie, wat jij voldoende vindt...
- Kwart rode paprika in kleine stukjes
- Stuk of 12 kerstomaatjes, door de helft
- 3 à 4 eetlepels geraspte jong belegen kaas
- Stuk feta, wat je later verbrokkelt boven het ei
- Crème fraîche
- Peper
- Zout
- Boter
Breek de eieren boven een kom en klop deze door elkaar met wat peper en zout.
Bak in de koekenpan de spinazie in wat boter, als de spinazie slinkt voeg je de kleine stukjes paprika en tomaatje toe en bak deze enkele minuten mee.
Voeg nu een eetlepel creme fraice toe en roer door.
Voeg naar smaak wat peper en zout toe en zorg er voor dat nu alles goed verdeeld in de pan ligt.
Roer het ei nog een keer door en schenk over de spinazie heen.
Zet het vuur laag.
Strooi de gerapste kaas over het gerecht heen (of voeg dit in een eerder stadium toe aan het ei).
Brokkel wat feta over het gerecht en laat het ei op laag vuur rustig garen onder een deksel.
Na een minuut of 5 is het ei gaar.
Bestrooi het ei met nog wat peper, zout en eventueel wat kruiden ter garnering.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten