Ik kom snel nog met een variant met roomsaus, ik denk dat ik dat met de combinatie van eekhoorntjesbrood toch lekkerder vindt.
Voor 2 personen:
- Eekhoorntjesbrood (waarschijnlijk een gedroogde variant van 25/30 gram)
- 1 wortel in kleine stukjes
- 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
- 1 sjalotje gesnipperd
- klein blikje tomatenpuree
- 1 glas droge witte wijn
- 1 theelepel (verse) rozemarijn
- olijfolie
- Italiaanse kaas, bijvoorbeeld pecorino
- Pappardelle
Wel in kokend water het eekhoorntjesbrood en laat dit ongeveer 5 minuten staan.
Snijd alle ingrediënten ondertussen fijn (wortel, ui, bleekselderij).
Zet nu de pasta op met ruim water.
Fruit het sjalotje, de wortel en bleekselderij in de olie aan.
Als alles glazig ziet voeg je een glas witte wijn toe en de rozemarijn.
Blijf het gerecht regelmatig roeren totdat de wijn verdampt is.
Haal het eekhoorntjesbrood ondertussen uit het water en bewaar het vocht.
Snijd het
eekhoorntjesbrood in stukjes en doe het in de pan (zodra alle wijn verdampt is) en roer om.
Voeg nu het water van het eekhoorntjesbrood toe en het blikje tomatenpuree.
Laat de saus inkoken en voeg naar smaak
peper en zout toe.
Meng de pasta met de saus en bak het gerecht nog een minuut.
Serveer de pasta met kaas.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten