Dit gerecht heb je snel op tafel maar kun je ook met gemak een dag van te voren voorbereiden, wat soms ook heel erg makkelijk is.
- Een stuk of 4 grote zoete aardappels in blokjes
- 2 tot 3 prei in ringetjes
- 300/400 gram mager runder gehakt
- 1 teen knoflook fijn gehakt
- 100 gram geraspte jong belegen kaas
- 1 kruidenbouillon blokje
- Paneermeel (1 à 2 eetlepels)
- Zwarte peper
- Zout
- Tijm
Rul ondertussen in een wok het gehakt (zonder olie of boter) met knoflook en zout en peper gaar. Voeg nu de ringen prei toe en laat de prei al omscheppend garen in de pan. Voeg nu naar smaak peper, zout en wat tijm toe.
Vet ondertussen een ovenschaal in en bedek de bodem met het prei gehakt mengsel. Dek dit geheel af met de zoete aardappelpuree en een laag kaas en paneermeel.
Laat alles in een minuut of 20 in de oven op 175 graden goed doorwarmen.
Eet smakelijk!
Bedankt voor dit recept. Ik ga hem vandaag maken.
BeantwoordenVerwijderen