Wat heb je nodig voor 3 à 4 personen:
- 2 ons chorizo in blokjes
- 1 zoete puntpaprika in grove stukken
- 1 courgette in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijn gehakt
- 3 tomaten in blokjes
- 1/3 rode peper fijn gehakt
- 6 tot 8 eetlepels erwtjes (diepvries)
- 1 blik gemengde bonen uitgelekt
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder
- 1 biologisch rundvlees bouillonblokje
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel cocosolie
Fruit ui, rode peper en knoflook aan in wat cocosolie.
Bak daarna de paprika en courgette mee.
Voeg na enkele minuten de blokjes chorizo toe en bak even aan.
Voeg daarna een eetlepel tomatenpuree toe.
Bak alles nog even goed en blijf roeren, voeg daarna de tomaten toe en bak even mee.
Voeg nu de tomatenstukjes uit blik, een scheutje water, laurierblad, paprikapoeder en het bouillon blokje toe en laat het geheel een minuut of 10 stoven.
Voeg de erwtjes en bonen toe en laat het gerecht nog een minuut of 5 tot 10 stoven.
Proef nog even en voeg naar smaak eventueel nog wat kruiden toe.
Serveer het gerecht met lekker brood (kun je heerlijk mee in de saus dopen).
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten