vrijdag 9 januari 2015

Roti kipfilet

Geen opmerkingen:
 
Nee natuurlijk maak ik de roti platen niet zelf, daar waag ik mij niet aan. Maar de kipfilet met masala, aardappels en kousenband....dat durf ik wel aan. En lekker dat het was!




Wat heb je nodig voor 2 personen
  • 2 roti platen, verkrijgbaar bij de meeste toko's (in de diepvries)
  • 250 gram kipfilet in grove plakken/stukjes
  • Kousenband (bij voorkeur vers, maar diepvries mag ook, ik had helaas de diepvriesvariant)
  • Aardappels, hoeveelheid naar behoefte, ik had 3 grote
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • Tomatenpuree
  • Masala (kerriepoeder, zit veelal in een zakje, niet vergelijkbaar met normale "hollandse" kerriepoeder)
  • Maggie bouillonblokjes (die kleine vierkante in rood/gele verpakking)
  • 1 madame Jeanette peper
  • 2 eieren
  • Witte peper
  • Cocosolie

De kipfilet
Fruit iets meer dan de helft van de ui met wat knoflook aan in cocosolie en voeg als alles glazig ziet  anderhalve eetlepel masala toe en bak deze ook even mee. Voeg daarna een theelepel tomatenpuree toe en bak mee. Voeg nu de kipfilet toe en bak aan. Als de kipfilet rondom gebakken is voeg je een kopje water toe, 2 maggiblokjes, witte peper en laat het gerecht rustig gaarstoven. Voeg eventueel ook een hele madame jeanette peper toe om het gerecht meer smaak te geven (deze haal je er weer uit op het moment dat het gerecht de juiste hoeveelheid peper heeft). Je kunt een klein sneetje maken in de peper als je wilt dat deze iets meer smaak afgeeft.

De kousenband
Fruit in wat cocosolie een eetlepel ui en een teentje knoflook aan. Voeg daarna de kousenband toe en bak mee. Voeg nu een scheutje water toe en een maggiblokje en laat de kousenband even stoven, niet te lang want de kousenband mag best een bite hebben. Maak af met wat witte peper.

De aardappels
Fruit de overgebleven ui samen met een teentje knoflook aan in cocosolie en voeg als alles glazig ziet anderhalve eetlepel masala toe en bak deze ook even mee. Voeg daarna een theelepel tomatenpuree toe en bak mee. Voeg nu de aardappels toe in blokjes en water. Stoof de aardappels langzaam gaar en laat een deel van het kookvocht verdampen.

De eieren
Kook de eieren hard en pel deze.
Bak de eieren rondom in een koekenpan in wat boter met en snufje masala.
Als de eieren licht krokant zijn kun je bij de kip voegen waar ze warm blijven.

Warm de roti platen op en serveer de roti samen met de kip, aardappels, kousenband en een ei.
Uiteraard eet je de roti kipfilet met de roti, bestek heb je dus niet nodig.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff