donderdag 26 februari 2015

Zoete aardappel uit de oven met Broccoli en Kerstomaatjes

Geen opmerkingen:
 

Alle kleuren op je bord! En dat is gezond, zo heb je de kans dat je de meest gevarieerde vitamines binnen krijgt. En het ziet er ook nog eens heel erg mooi uit.



De zoete aardappel uit de oven:
Voor 2 personen:
  • 3 à 4 zoete aardappels in blokjes
  • 5/8 teentjes knoflook (in zijn geheel zonder schil)
  • Olijfolie
  • Gedroogde tijm en rozemarijn
  • Zout
Snijd de aardappels in kleine stukjes, doe ze samen met de knoflooktenen in een bakblik en besprenkel ze met olijfolie en mix hier de tijm en rozemarijn doorheen.
Bak ze in de oven op een stand tussen de 175/200 graden (verschilt nogal per oven) gaar in een minuut of 40/50 en schep de aardappels regelmatig even om.
Bestrooi de aardappeltjes als ze gereed zijn nog met wat zout.

De broccoli met kerstomataatjes
Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd een deel van de steel (ontdaan van harde stukken) ook mee in stukjes (kun je prima eten). Kook deze in een minuut of 8/10 beetgaar in water met zout.

Warm ondertussen in de oven (bijvoorbeeld in een hoekje van de schaal met aardappeltjes) in een minuut of 5 de kerstomaatjes.

Serveer alles met een lekker stukje vlees of een vleesvervanger.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff