maandag 11 juni 2012

Mexicaanse wraps met guacamole

Geen opmerkingen:
 
Vrijdag waren het Mexicaanse wraps.

Het volgende prutje is eigenlijk een chili con carne met kip ipv gehakt. Je kunt hier echt alle kanten mee uit. Je kunt dingen weglaten (bijv. de bonen als je die niet fijn vindt in een wrap), maar je kunt ook de kip vervangen door gehakt. Verder kun je het eten met wraps, rijst, tortillachips. Alles is mogelijk. Heerlijk met gesmolten kaas en guacemole. Ik ken de calorieën niet van dit gerecht, en dat wil dit ook zo houden. Het is geen slank gerecht, maar de wetenschap dat uien, paprika's, bonen en avocado's heel gezond zijn vind ik veel belangrijker. Lekker gezond eten met een beetje slecht. Wat wil je nog meer!?

Ingrediënten:
  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 kleuren paprika in blokjes
  • 1 groot blikje mais
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje chilibonen (of bruine bonen)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 dessertlepel chilipoeder (of minder als je dit te heet vindt)
  • 1 dessertlepel/theelepel komijn
  • 1 snufje uienpoeder
  • 1 dessertlepel/theelepel korianderzaad (als je dit niet in huis hebt kun je ook karwijzaad gebruiken)
  • 1 snufje kaneel
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 zakje jonge geraspte kaas
  • 1 pak wraps
  • 1 bekertje crème fraîche

Voor de guacamole meng je de volgende zaken met elkaar:
  • 2 rijpe avocado's geprakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1, 5 eetlepel crème fraîche
  • 1 dessertlepel citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje peper en zout

Voor de vulling:
Bak de kipfilet met de uien, knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Voeg daarna alle paprika toe en bak mee. Voeg hierna twee eetlepels tomatenpuree toe (iets meer als er geen chilibonen zijn) en bak de tomatenpuree mee. Voeg gelijktijdig ook de komijn, korianderzaad en een snufje kaneel toe. Als alles even goed is aangefruit voeg je ongeveer 2 deciliter water toe. Laat alles even pruttelen en voeg uiteindelijk de bonen en mais toe. Proef het gerecht en voeg naar smaak meerdere kruiden toe (let wel, het smaakt altijd minder gekruid in de wrap, deze vlakt de smaak ietwat af).

Als je deze kruiden niet voldoende vindt is het ook altijd fijn een kant en klare kruidenmelange te kopen met bijv. tex mex kruiden of Mexicaanse kruiden (Stegeman of Silvo). Deze kun je ook in combinatie met de bovenstaande kruiden gebruiken. Je kunt dan smaken versterken.

Als de vulling klaar is ga je al volgt te werk:
Doe de vulling in een wrap en rol deze op. Strooi op de opgerolde wrap geraspte kaas. Doe de wrap op een bord in de magnetron en laat de kaas smelten. Ongeveer 2 minuten op 900 watt. Ik prefereer de magnetron omdat de wrap dan zacht blijft. In de oven wordt de wrap vaak hard. Maar de oven is ook een mogelijkheid.

Serveer de wrap met guacamole, crème fraîche (of zure room, ik vind echter zelf crème fraîche smaakvoller). Eventueel kun je nog een frisse salade met tomaten maken als bijgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff