Bolgonesesaus voor ongeveer 4 personen (of 2 dagen lekker makkelijk eten)
Ingrediënten
- 500 gram mager gehakt
- klein bakje magere spekreepjes (helft van twee stuks)
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik gezeefde tomaten
- 1 handje basilicum (vers) gehakt
- 1 grote ui of meerdere kleinere gesnipperd
- 2 grote tenen knoflook gesnipperd
- 1 rode paprika fijn gesneden in kleine blokjes (zo fijn mogelijk)
- 1 halve winterwortel fijn gesneden in kleine blokjes (zo fijn mogelijk)
- 1 schepje suiker
- 1 dessertlepel Italiaanse kruiden (gedroogd) of alleen wat oregano
- flinke scheut rode wijn
- 1 runderbouillonblokje
In veel recepten wordt ook bleekselderij gedaan, ik had dat niet in huis, maar het kan goed. En zo komt mijn paprika overigens in bijna geen enkel recept voor, maar omdat paprika's barsten van de vitamine c vond ik het toch wel fijn deze erin te verwerken.
Bereiding:
Bak de spekreepjes (niet krokant), voeg hierbij de knoflook en uien en laat deze glazig worden. Voeg daarna de wortel en paprika toe en bak deze mee. Als alles goed aangefruit is voeg je de tomaten (uit blik), basilicum, dessertlepel Italiaanse kruiden, bouillonblokje en een flinke scheut wijn toe. Laat dit alles een uurtje pruttelen.
Na een uur pureer je deze prut met de staafmixer. Zo wordt het een mooie gladde saus.
Hierna bak je in een aparte pan het gehakt rul. Giet daarna overtollig vet af en voeg het gehakt toe aan de saus. Laat de saus nu nog een a twee uur lekker op een lage stand pruttelen en voeg naar smaak eventueel nog suiker, peper en zout toe.
Laat hierna de saus goed afkoelen en bewaar deze in de koelkast. Je kunt deze eventueel in de koelkast nog 2 dagen bewaren. Dus waarschijnlijk eet ik zowel maandag als dinsdag pasta met deze saus en daarbij wellicht nog een salade. Oh, en vergeet natuurlijk niet de Parmezaanse kaas (of een soortgelijke kaas) over de saus te strooien, dat maakt het gerecht namelijk pas echt af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten