zaterdag 3 januari 2015

Sobanoedels met beef

Geen opmerkingen:
 
Lekker, gezond en zo klaar. Dit is weer zo een gerecht dat je zo op tafel hebt staan.



Wat heb je nodig voor 2 personen
  • Sobanoedels - ongeveer 150 gram
  • 200 gram biefstuk in hele dunne plakjes
  • 1 broccolistronk, schoongemaakt in hele kleine roosjes en/of 1 bakje peultjes
  • 100 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 1 grote teen knoflook fijn gehakt
  • 1 rode peper (of minder, naar smaak)
  • 1 cm gember geraspt
  • 6-8 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepel ketjap
  • Zwarte peper uit een molentje, naar smaak
  • 1 eetlepel whisky of mirin of sherry
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Sesamolie
  • Cocosolie om in te bakken

Zet water op voor de sobanoedels.
Als het water kookt voeg je de sobanoedels toe en kookt deze volgens gebruiksaanwijzing.
Fruit in een wok in cocosolie de knoflook samen met rode peper en gember aan, voeg nu de beef toe en braad even aan.
Als de beef aan alle zijde gebraden is voeg je de kastanjechampignons toe en bak deze even mee.
Voeg daarna de soja, ketjap, honing, whisky, sesamolie en zwarte peper toe en roer alles weer goed om.
Voeg nu de broccoli toe en bak op hoog vuur mee.
Op het einde voeg je de bosui toe en roer even door, deze hoeft niet meer gebakken te worden.
Ondertussen giet je de noedels af en deze kun je of toevoegen aan de wok en het gerecht doorroeren of doe de noedels direct in een kom en schep daarop het beefmengsel met saus.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff