Ik halveerde ze ditmaal, ik denk dat ik de volgende keer weer een inkeping maak....dan blijft het gehakt namelijk een stuk beter zitten maar als kleine eter is een gehalveerde wellicht iets handiger. En als je over houdt kun je ze makkelijk een dagje bewaren, ze zullen de volgende dag ook heerlijk zijn als lunchgerecht.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 kleine aubergines
- 250 gram gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gehakt
- 2 tomaten in stukjes
- 1 halve puntpaprika in blokjes
- 1 halve rode peper fijn gehakt
- Klein handje verse gehakte platte peterselie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 theelepel komijn
- Feta
- Tomatenpuree
- Peper
- Zout
Schil de aubergine in banen in de lengte, en laat steeds een baan schil zitten, prik ze op enkele plekken in en leg deze ongeveer 45 minuten in een oven op 200 graden.
Ondertussen begin je aan de vulling:
Bak het gehakt rul met wat peper en zout en voeg daarna de ui, knoflook, paprika, rode peper en komijn toe en bak mee. Als de ui glazig ziet voeg je een eetlepel tomatenpuree toe en bakt deze even mee.
Daarna voeg je de gepelde tomaten en gehakte peterselie toe en laat alles rustig doorgaren.
Proef het gerecht en voeg eventueel naar smaak nog extra kruiden en/of peper en zout toe.
Zodra de aubergine gaar is snijd je deze in of halveert deze en vult de helften of de hele aubergine met het gehaktmengsel. Garneer met verbrokkelde feta en leg er bijvoorbeeld een plakje tomaat op.
Maak met een eetlepel tomatenpuree en wat water een sausje en bedek hiermee de bodem van een ovenschaal. Leg hierin de aubergines en plaats deze nog 30-45 minuten in de oven, verwarmd op 175 graden.
Serveer het gerecht met (turks) brood of rijst en eventueel een salade.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten