donderdag 8 januari 2015

Vegetarische lasagne

Geen opmerkingen:
 
Wellicht lijkt het gerecht erg op de cannelloni, maar toch is de smaak anders en door de laagjes deeg is de ervaring ook anders. Dus ook weer prima voor een vegetarische dag, of gewoon omdat het zo lekker is!



Wat heb je nodig voor ongeveer 3 personen (ik maak standaard te veel van dit soort gerechten, altijd lekker een dag later bij de lunch of als makkelijk avondeten met nog wat extra salade mocht er toch niet zoveel overblijven).
  • 12 lasagnebladen
  • 225 gram gehakte diepvriesspinazie
  • 125 gram ricotta
  • Zakje parmezaanse kaas of een vers stuk
  • Courgette
  • Halve zoete puntpaprika
  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 halve rode peper (of minder)
  • 2 verse tomaten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Nootmuskaat
  • Oregano
  • (Verse) basilicum
  • Balsamico
  • Dessertlepeltje suiker
  • Peper
  • Zout
  • Bol mozzarella
  • Olijfolie

Voorbereiding
Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de paprika en courgette in blokjes, de champignons in plakjes, de tomaten in blokjes en de rode peper fijn.
Verwarm de oven voor op 175 graden

De tomatengroentesaus
Fruit 2/3 van de ui samen met knoflook in wat olijfolie. Voeg als alles glazig ziet de paprika, courgette en rode peper toe en bak mee. Als alles een paar minuten gebakken heeft voeg je de tomatenblokjes toe en bakt deze even mee. Daarna voeg je de tomaten uit blik toe, een scheutje balsamico, schepje suiker en een eetlepel basilicum en naar smaak oregano. Laat het geheel een minuut of 15 rustig pruttelen en proef daarna. Voeg indien nodig nog kruiden toe.

De spinaziesaus
Fruit de resterende ui, 1/3, in wat olijfolie en voeg als deze glazig ziet de champignons toe en bak mee. Voeg daarna de ontdooide spinazie toe en roer door.
Voeg nu de ricotta toe, 2 eetlepels parmezaan, wat peper, zout en nootmuskaat en roer goed door.
Proef of de saus goed op smaak is en voeg eventueel naar smaak nog wat kruiden toe.

Pak een kleine ovenschaal en doe hierin een klein schepje van de rode saus.
Leg hierop de bladen (in mijn geval 3 naast elkaar) en schep hierop de tomatengroentesaus, leg hierop vervolgens weer bladen en bedek met het spinaziemengsel, alles mag hiervan op, dek het spinaziemengsel af met bladen en voeg weer tomatensaus toe. Dek af met bladen, de resterende tomatensaus, parmezaanse kaas en plakjes mozzarella.
Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie en bak in 25 minuten af in de oven.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff