vrijdag 24 oktober 2014

Quesadillas met spinazie en kaas

Geen opmerkingen:
 
Dit is ook weer een gerechtje dat je zo in elkaar draait. Ik vind het ook wel echt vrijdagavond eten, zo na de borrel of voordat je de stad in gaat. Snel, lekker en het voelt een beetje als snacken. Maar wel gezond snacken, want je eet tenslotte ook spinazie. En spinazie is hartstikke gezond.
Weliswaar wil ik geen calorieën tellen in dit gerecht, maar het past goed binnen een verantwoord voedingspatroon. Gewoon niet iedere dag, dan kan dit best.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
  • Wraptortilla's (1 a 2 per persoon)
  • Geraspte jong belegen kaas
  • Tomaten -2 a 3 stuks in blokjes
  • Bladspinazie - 300 gram (vers of gehakte spinazie diepvries)
  • Sjalotje - 1 stuk gefruit
  • Knoflook - 1 teentje geperst
  • Mais - 1 klein blikje (hoeft niet, is optioneel)
  • Crème Fraîche
  • Chilipoeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje komijn
  • Peper
  • Zout

Bak in wat kokosolie de geperste knoflook en het gefruite sjalotje en voeg daarna de spinazie toe, roerbak de spinazie en als alles gaar is snijd je de spinazie fijn (even uit de pan nemen). Doe alles weer terug in de pan en voeg peper, zout en kruiden toe. Daarna voeg je de blokjes tomaat en mais toe (mais kun je ook makkelijk weglaten mocht je dat niet lekker vinden). Warm het geheel goed door.

Smeer een tortilla in met een dun laagje crème fraîche en beleg de helft ook met een dun laagje geraspte kaas. Voeg op deze helft een deel van het spinaziemengsel (dun want het is de bedoeling dat de tortilla weer dicht gaat en er niets uit valt) en dek dit weer af met een dun laagje geraspte kaas en vouw de andere helft van de tortilla er overheen. Leg deze tortilla (die er nu uitziet als een halve maan) in een koekenpan met anti aanbaklaag (zonder olie of boter) en bak deze op matig vuur en keer deze na enkele minuten om zodat de tortilla knapperig wordt en de kaas goed smelt. 

Je kunt ook twee tortilla's op elkaar leggen en draaien met behulp van een bord, maar bij mij gaat dat nogal eens mis, dus doe ik het liever zo.

Eet de tortilla met wat zure room of crème fraîche en/of guacemole (of ketchup, die mensen zijn er ook). Uiteraard kun je er ook nog een salade bij serveren.

En even een geleende foto (gevonden op chickslovefood) ter illustratie...zal in het vervolg mijn best doen foto's van al mijn gerechtjes te maken.



 Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff