Tevens is quinoa glutenvrij. Dat is niet perse een goede eigenschap, ook al hoor ik veel mensen om mij heen praten over hoe gezond glutenvrij eten is. Naar mijn idee zijn gluten niet slecht, tenzij je allergisch bent. Maar goed, ik heb ook niet alle wijsheid in pacht, dus doe vooral dat waar jij je goed bij voelt en zorg voor variatie en balans. Dan kun je het eigenlijk niet fout doen, toch?!
Voor de quinoasalade voor 2 personen:
- Quinoa (150 gram ongeveer)
- Limoen of citroen
- Olijfolie
- Avocado 1 stuk
- Bosui/lenteui 2 a 3 stuks
- Tomaat 2 stuks
- Komkommer - stuk van ongeveer 7 cm
- Feta naar smaak
- Wat kropsla
Voor de gevulde portobello:
- 1 portobello (of 2) per persoon
- Feta
- Thijm
- Kerstomaatjes
- Olijfolie
Maak de portobello schoon en verwijder de steel, druppel hier olijfolie overheen en verdeel wat stukjes feta op de portobello totdat deze bedekt is (de zijde waar de steel zat). Leg hier ook nog twee halve kerstomaatjes op en een beetje gedroogde thijm. Besprenkel nog een beetje met olijfolie en plaats ongeveer 15 minuten in de oven (let even goed op omdat niet iedere oven hetzelfde is). Als de portobello gaar is voeg je nog wat zwarte peper toe.
Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes, de tomaten in blokjes, de komkommer in blokjes, de avocado in blokjes. Meng dit in een kom met olijfolie (extra vierge), limoensap, peper, zout. Verkruimel hier feta doorheen en bestrooi met wat peper en zout.
Meng de quinoa hier doorheen en voeg naar smaak nog peper en zout toe en eventueel wat feta.
Leg wat gewassen kropsla op een bord en verdeel hier de salade overheen. Serveer samen met de portobello uit de oven.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten