Wat heb je nodig voor 2 a 3 personen:
- Kipfilet - 250 à 300 gram
- Broccoli - 1 stronk verdeeld in kleine roosjes
- Knoflook - 1 teen geperst of fijngesneden
- Gember - kleine 2 cm geraspt of heel fijn gesneden
- Rode peper - hoeveelheid naar behoefte - fijngesneden
- Cashewnoten - 1 handje
- Bosui/lenteui - 2 a 3 stuks in ringetjes
- Vissaus - 2 eetlepels
- Oestersaus - 6 eetlepels
- Basterdsuiker - 1 a 1,5 eetlepel
- Kokosolie
- Rijst
Snijd de kip niet in blokjes maar probeer dunne plakjes te snijden.
Snijd de rode peper fijn (indien je niet heet eet kun je de zaadlijsten verwijderen), pers de knoflook, rasp de gember (schil deze wel) en snijd de bosui in ringetjes.
Kook ondertussen de rijst (ik ga altijd uit van 1 kopje per persoon).
Doe in de pan wat kokosolie en fruit hierin de knoflook, peper en gember. Als dit even is gebakken voeg je de kip toe. Bak de kip rondom gaar en voeg de broccoliroosjes toe en roerbak deze mee. Voeg na enkele minuten de vis- en oestersaus toe en wat suiker en laat alles nog even pruttelen. Voeg de cashewnoten en de helft van de bosui toe en warm deze mee.
Verdeel wat rijst op de borden, voeg de kip cashew toe en bestrooi het gerecht met de overige ringetjes bosui.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten