Je maakt met gemak een hoeveelheid voor 2 dagen.
Voor de vega chili voor 2 personen 2 dagen, of 4 personen 1 dag:
- Bruine bonen - 1 blik
- Kidneybonen - 1 blik
- Mais - 1 blik
- Rode, gele en groene paprika in blokjes
- Ui gesnipperd
- Knoflook geperst of gehakt
- Tomatenpuree (eventueel kun je ook een blik gepelde tomaten toevoegen)
- Chilipoeder
- Paprikapoeder
- Kaneel
- Komijn
- Peper
- Zout
- Oregano
- Koriander
- Eventueel een beetje suiker
- 1 avocado
- 1 eetlepel zure room of crème fraîche
- 1 tomaat in blokjes ontdaan van de zaadjes
- Chilipoeder naar smaak
- Knoflook (droog uit een molentje kan ook)
- Limoensap
- Peper
- Zout
- Zak nachochips (bij 4 personen heb je 1,5 a 2 zakken nodig)
- Geraspte jong belegen kaas
- 1 a 2 bosuitjes
- Jalapeno pepers
- Zure room (groot bakje)
Bak de ui, knoflook en paprikablokjes in wat kokosolie. Voeg 2 a 3 eetlepels tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg wat water toe, de kruiden en roer goed door. Laat dit pruttelen en voeg als de paprika wat zachter wordt de mais en de bonen toe. Roer het geheel goed door en proef alles. Voeg eventueel nog wat water, kruiden, peper, zout toe naar smaak.
De guacamole:
Prak de avocado
Voeg de zure room en kruiden toe en roer goed door.
Voeg als laatste wat limoen toe, dit maakt het fris en voorkomt verkleuring.
Roer als allerlaatst de tomatenblokjes door de guacamole
Pak per persoon een ovenvast schaaltje of een grote schaal en vul deze met de chili en dek af met een laag nachochips en geraspt kaas. Plaats de schaal of schalen in een oven (175 graden) en haal eruit als de kaas gesmolten is.
Garneer de nachos met de guacamole, wat zure room, jalapeno pepers en de ringetjes bosui.
Dit gerecht eet je natuurlijk lekker met je handen en zo nu en dan een vork.
Wederom een foto geleend, maar zodra het weer op het menu staat volgt een foto van mijzelf.
Eet smakelijk!
Tip: op dag twee kun je de chili ook met een wrap eten of met wat rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten