vrijdag 21 november 2014

Heerlijke tortilla pizza's

Geen opmerkingen:
 
Ik heb ze ooit al op dit blog gezet, de tortilla pizza. Toen slechts een variant, maar zonder foto. Vandaag dus in de herkansing en nu met foto's van meerdere varianten.

Met de juiste verse producten zet je deze pizza zo op tafel. Snel, makkelijk en vooral erg lekker!



Tortilla pizza met salami, kerstomaat, mozzarella, pecorino en rucola



Tortilla pizza met rauwe ham, gedroogde vijgen, mozzarella, pecorino en rucola


De basis
  • Tortilla's, er zijn diverse soorten en het is mogelijk met alle varianten.
  • Tomatensaus - zie recept hieronder
  • Italiaanse kaas - ik gebruikte een stuk pecorino romano en raspte zelf
  • Mozzarella - ik gebruik graag buffelmozzarella omdat deze meer smaak heeft en romiger is.

Verder kun je naar smaak diverse ingrediënten toevoegen, ik gebruikte:
  • Salami
  • Rauwe ham
  • Kerstomaatjes
  • Gedroogde vijgen
  • Rucola (pas toevoegen na het bakken)

De tomatensaus

Voor de pizzabodem maak ik een snelle simpele tomatensaus van:
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Gedroogde basilicum, oregano (vers mag natuurlijk altijd, ik hield het echter even simpel)
  • Peper
  • Zout
  • Balsamico
  • Suiker
  • Gedroogde chili

Fruit wat knoflook aan in een eetlepel olijfolie, voeg het blik gepelde tomaten toe en laat zachtjes pruttelen. 
Voeg nu vervolgens 1 eetlepel balsamico, 1 dessertlepel suiker, 1 dessertlepel gedroogde basilicum, 1 theelepel oregano, zout en peper naar smaak en wat gedroogde chili uit een molentje toe (de chili alleen als je van een beetje pit houdt).
Laat alles een minuut of 20 pruttelen en een beetje inkoken. 
Plet tussendoor de tomaten met een pollepel.
Proef en voeg eventueel naar smaak nog wat kruiden of peper/zout toe.

De pizza
Verwarm de oven voor op 225 graden
Smeer een tortilla in met de saus en bekleed met de ingredienten naar smaak. 
Bak de pizza af op een rooster in ongeveer 8-10 minuten
Als de pizza af is kun je er nog wat rucola op doen en eventueel besprenkelen met extra vierge olijfolie.

Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff