Vrijdag stond deze heerlijke maaltijdsoep op het menu, licht, lekker en snel op tafel.
Wat heb je nodig:
- Noedels (die jij lekker vindt; van kant en klaar tot bereiden met alleen wat heet water)
- Kipfilet (ik doe ongeveer 100 gram p.p.)
- Taugé
- Bosui/Lenteui
- (Kastanje)champignons
- Ei
- Knoflook 1 grote of 2 kleine teentjes
- Gember
- Kippenbouillon
- Koriander
- Soja
- Basterdsuiker
- Limoensap of vers citroengras
Bouillon
fruit wat gember en 1 teentje knoflook (klein teentje of bij een grote een deel bewaren voor de kip) in wat olie (wil je het pittig kun je ook wat rode peper meebakken), voeg hier 1 liter water, 2 blokjes kippenbouillon, flinke scheut soja, vers citroengras of als je dat niet hebt wat limoen of citroensap of citroengras (ook wel sereh genoemd) in poedervorm en een dessertlepel basterdsuiker aan toe. Als de bouillon een minuut of 15 op staat even alles goed proeven en voeg dan naar smaak eventueel nog wat van de ingrediënten toevoegen.
Kipfilet
Marineer de kipfilet even kort in wat sojasaus met olie en knoflook en laat even staan, hoe langer hoe beter.
Bak de kipfilet aan en voeg halverwege ongeveer 100 a 150 gram gesneden champignons toe en bak even mee.
Overig
Kook per persoon 1 ei.
Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de taugé, snijd de bosui in ringetjes en bewaar deze.
Doe in een grote kom ongeveer een handje noedels, daarop wat taugé, kipfilet in plakjes, een schep van de gebakken champignons (liefst net aan gaar, de bouillon gaart ze verder). Voeg de bouillon toe en maak af met wat bosui een ei en verse koriander.
Overigens zou paksoi ook nog goed kunnen in dit gerecht, ik had het echter even niet voorhanden.
Eet smakelijk!
Een soort makkelijke snelle versie van Soto Ayam, goed zeg! Staat bovenaan mn lijstje om deze week te maken. Groetjes Sharon
BeantwoordenVerwijderen