dinsdag 18 november 2014

Mexicaanse ovenschotel met kip

Geen opmerkingen:
 
Ik had trek in snacken, maar dan een soort gezond. Het werd deze schotel. Eigenlijk is dit een variant op de vegetarische chili met nacho's uit de oven. Alleen ditmaal met kip. En heerlijk, als ik dit eet kan ik niet stoppen.



Voor de chili met kip: 

  • 350 gram kipfilet
  • Bruine bonen - 1 blik
  • Kidneybonen - 1 blik
  • Mais - 1 blik
  • Rode, gele en groene paprika in blokjes
  • Ui gesnipperd
  • Knoflook geperst of gehakt
  • Tomatenpuree (eventueel kun je ook een blik gepelde tomaten toevoegen)
  • Chilipoeder
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Komijn
  • Peper
  • Zout
  • Oregano
  • Koriander
  • Eventueel een beetje suiker

 Voor de guacamole:

  • 1 avocado
  • 1 eetlepel zure room of crème fraîche
  • 1 tomaat in blokjes ontdaan van de zaadjes
  • Chilipoeder naar smaak
  • Knoflook (droog uit een molentje kan ook)
  • Limoensap
  • Peper
  • Zout

Voor de nacho's:

  • Zak nachochips
  • Geraspte jong belegen kaas
  • 1 bosuitje
  • Jalapeno pepers (ik had ze dit keer niet, maar is wel erg lekker)
  • Zure room (groot bakje)


De chili
Bak de ui en knoflook even aan en voeg de blokjes kip daarna toe. Kruid deze al een beetje met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder. Voeg als de kip rondom gebakken is de paprikablokjes toe. Voeg 2 a 3 eetlepels tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg wat water toe, de rest van de kruiden en roer goed door. Laat dit pruttelen en voeg als de paprika wat zachter wordt de mais en de bonen toe. Roer het geheel goed door en proef alles. Voeg eventueel nog wat water, kruiden, peper, zout toe naar smaak.

De guacamole
Prak de avocado
Voeg de zure room en kruiden toe en roer goed door.
Voeg als laatste wat limoen toe, dit maakt het fris en voorkomt verkleuring.
Roer als allerlaatst de tomatenblokjes door de guacamole

Pak per persoon een ovenvast schaaltje of een grote schaal en vul deze met de chili en dek af met een laag nachochips en geraspt kaas. Plaats de schaal of schalen in een oven (175 graden) en haal eruit als de kaas gesmolten is.
Garneer de nachos met de guacamole, wat zure room, blokjes tomaat, de ringetjes bosui en eventueel wat koriander.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff