Er zijn vele recepten te vinden, met wijn, met port, met bessensap of alleen met water en specerijen. Ik koos vandaag voor het bessensap. Het kleurt de peertjes mooi rood en gecombineerd met de overige ingrediënten heerlijk kruidig en lekker bij een bolletje ijs, of gewoon zo. Er zijn overigens ook vele andere mogelijkheden met stoofpeertjes.
Wat dacht je van:
- Stoofperen als het zoetje op een kaasplankje.
- Stoofperen verwerkt in een taart.
- Stoofperen verwerkt in een hartige taart met kaas en walnoten.
- Stoofperen in de oven met walnoten en feta.
- Stoofperen bij het hoofdgerecht, naast een lekker stukje wild of een stoofpotje.
Ik krijg er behoorlijk trek van. Maar vandaag hield ik het simpel. Gewoon heerlijke stoofpeertjes met een ingekookte saus die perfect paste bij een simpel bolletje vanille ijs. Nomnomnom :).
De stoofpeertjes
- 1 kilo Gieser Wildeman
- 1 flesje bessensap (die hele donkere van Betuwe, te vinden in het bakschap)
- 1 à 2 flesjes water (hangt ook een beetje van de pan af die je gebruikt, peertjes hoeven overigens niet helemaal onder te staan, af en toe omroeren doet voldoende).
- 1 kaneelstokje of een goede theelepel kaneelpoeder
- Stukjes schil van een schoongeboende sinaasappel
- 4 eetlepels rietsuiker
- 2 kruidnagels
- 1 stukje steranijs (als je van de smaak houdt)
Ik heb de peren en het vocht in de koelkast bewaard en de saus pas op de dag van gebruik verder ingekookt.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten