vrijdag 7 november 2014

Thaise biefstuksalade

Geen opmerkingen:
 
Ik zou eigenlijk bij mijn favoriete Thaise restaurant gaan eten vanavond, maar de echtgenoot vond dat bij nader inzien toch geen goed plan met zijn verkoudheid, dus bedacht ik dat ik dan thuis iets Thais wilde maken. Het werd een heerlijke biefstuksalade met daarbij wat witte pandanrijst.

En het was lekkerrrrrr!




Overigens lijkt de biefstuk hier op sommige stukjes redelijk rood, dat was echter niet het geval, denk dat dit door de belichting en sojadressing komt.  

Wat heb je nodig voor 2 personen:

De salade
  • 200 à 300 gram biefstuk
  • Sla, ik koos voor gemengde jonge bladsla met veldsla van de AH
  • 150 a 200 gram peultjes
  • Komkommer (naar behoefte halve plakjes)
  • Rode ui (kleine rode ui in halve dunne ringetjes)
  • Bosui in ringetjes (1 dikke grote bosui of 2 dunne)
  • Verse koriander
  • 1 eetlepel sojasaus

De dressing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 limoen uitgeknepen
  • Halve theelepel gember (geraspt)
  • Flinke eetlepel basterdsuiker
  • Halve rode peper (gesneden in dunne halve ringetjes, van zaadlijsten ontdaan)
Bak de biefstuk met wat peper, zout, eetlepel soja medium/rosé (ongeveer 2 minuten per kant en daarna ongeveer 10 minuten afgedekt met alu folie laten rusten)
Blancheer de peultjes
Snijd de komkommer, bosui, rode ui en koriander
Snijd de biefstuk nu in mooie plakjes
Leg op een diep bord de salade, daaroverheen de peultjes, komkommer, rode ui, een beetje bosui. Leg hierop/tussen de biefstuk en verdeel de dressing met de rode peper over het bord. 
Garneer de salade met koriander en bosui

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff