En het was lekkerrrrrr!
Overigens lijkt de biefstuk hier op sommige stukjes redelijk rood, dat was echter niet het geval, denk dat dit door de belichting en sojadressing komt.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
De salade
- 200 à 300 gram biefstuk
- Sla, ik koos voor gemengde jonge bladsla met veldsla van de AH
- 150 a 200 gram peultjes
- Komkommer (naar behoefte halve plakjes)
- Rode ui (kleine rode ui in halve dunne ringetjes)
- Bosui in ringetjes (1 dikke grote bosui of 2 dunne)
- Verse koriander
- 1 eetlepel sojasaus
De dressing
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 limoen uitgeknepen
- Halve theelepel gember (geraspt)
- Flinke eetlepel basterdsuiker
- Halve rode peper (gesneden in dunne halve ringetjes, van zaadlijsten ontdaan)
Blancheer de peultjes
Snijd de komkommer, bosui, rode ui en koriander
Snijd de biefstuk nu in mooie plakjes
Leg op een diep bord de salade, daaroverheen de peultjes, komkommer, rode ui, een beetje bosui. Leg hierop/tussen de biefstuk en verdeel de dressing met de rode peper over het bord.
Garneer de salade met koriander en bosui
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten