De spruitjes maakte ik extra lekker door de toevoeging van spekje en stukjes appel. Om de puree een extra winters tintje te geven werd dat knolselderij/aardappelpuree. Ik at hierbij een lekker venkelworstje, maar iets vegetarisch kan natuurlijk ook.
De spruitjes
- 400 gram kleine spruitjes
- 1 klein bakje magere spekjes
- 1 appel
- Klont boter
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
Maak de spruitjes schoon en kook ze met wat zout beetgaar (in een minuut of 10/15).
Bak de spekjes in een wok aan in een klontje boter (boter omdat de spruitjes er straks bij gaan). Voeg daarna de spruitjes toe en roer op hoog vuur om. Voeg de appel toe en warm mee en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
Je zult zien dat spruitjes op deze manier een stuk toegankelijker zijn. Ikzelf ben dol op de ietwat bittere smaak, maar niet iedereen.
De puree
- Halve knolselderij in kleine blokjes
- 4 grote kruimige aardappels in kleine blokjes
- Peper
- Zout
- Klont boter
- 1 dl warme melk
Kook de aardappels samen met de knolselderij gaar in 20 minuten.
Als alles gaar is pureer je de knolselderij en aardappels met een pureeknijper of stamper. Als alles fijn is voeg je de warme melk en de klont boter toe. Roer dit goed door en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten