Ik heb eigenlijk ook altijd boter, eieren en bloem in huis, de basis voor de lekkerste lekkernijen,;van een cake tot de boterkoek of een heerlijke brownie (dan heb je nog wel iets meer nodig, maar de basis is er).
Wat heb je nodig:
- 2 eieren
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 250 gram bloem
- Snufje zout
- Citroenrasp van een halve citroen
- Vanille-essence, 1 dessertlepel (ik gebruik biologische)
Als deze goed gemixt zijn voeg je de bloem, citroenrasp en vanille-essence toe en maak er een samenhangend deeg van.
Vet een (spring)vorm in van 24/26 cm en doe het deegmengsel hierin en strijk zo glad als mogelijk met een lepel.
Bestrijk het deeg nu met een deel van het overgebleven geklutste ei en strijk het hiermee nog gladder.
Maak met een vork wat strepen en bak de boterkoek af in 25 minuten op 175 graden.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten