Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen:
- 250 gram risotto rijst
- 400 gram diepvriespompoen, of liever en nog lekkerder verse pompoen in blokjes
- 2 sjalotjes gesnippert
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 4 eetlepels geraspte grana padano
- 1 dl witte wijn
- 5 dl groentebouillon
- 1 dessertlepel gedroogde salie of lekkerder verse salie
- Stuk feta in stukjes gebroken
- Olijfolie
- Roomboter
- Peper
- Zout
Voeg de risottorijst toe en schep goed om.
Voeg nu in beetjes de wijn toe en roer om.
Als alle wijn is opgenomen voeg dan de bouillon in delen toe en blijf regelmatig roeren, iedere keer als de bouillon is opgenomen voeg je weer nieuwe toe.
Zodra alle bouillon op is zou de risotto zo goed al gaar moeten zijn, is dit niet het geval voeg nog wat water toe.
Als de risotto goed is roer je een klontje boter en 3 à 4 eetlepels grana padano door de rijst. Laat de risotto nu nog enkele minuten met deksel op de pan staan.
Voeg naar smaak nog peper en/of zout toe.
Serveer de risotto met verkruimelde feta.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten