maandag 29 december 2014

Pompoenrisotto met feta

Geen opmerkingen:
 
Deze zondag na "derde kerstdag" wilde ik alleen maar op de bank liggen om bij te komen van alle drukte en de nodige drankjes....dus werd het een gerecht wat ik kon maken met ingrediënten uit de voorraadkast en vriezer, en bij voorkeur na drie dagen veel vlees een vegetarisch gerecht. Het werd pompoenrisotto; pompoenblokjes uit de vriezer (lang niet zo lekker als vers, maar alles voor het op de bank kunnen hangen, normaal gebruik ik ze voor snelle pompoensoep).




Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen:
  • 250 gram risotto rijst
  • 400 gram diepvriespompoen, of liever en nog lekkerder verse pompoen in blokjes
  • 2 sjalotjes gesnippert
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 4 eetlepels geraspte grana padano
  • 1 dl witte wijn
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 dessertlepel gedroogde salie of lekkerder verse salie
  • Stuk feta in stukjes gebroken
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Peper
  • Zout
Fruit de gesnipperde sjalotjes en fijn gesneden knoflook samen met de salie in olijfolie. Zodra de sjalotjes glazig zijn kun je de blokjes pompoen toevoegen en even meebakken.
Voeg de risottorijst toe en schep goed om.
Voeg nu in beetjes de wijn toe en roer om.
Als alle wijn is opgenomen voeg dan de bouillon in delen toe en blijf regelmatig roeren, iedere keer als de bouillon is opgenomen voeg je weer nieuwe toe.
Zodra alle bouillon op is zou de risotto zo goed al gaar moeten zijn, is dit niet het geval voeg nog wat water toe.
Als de risotto goed is roer je een klontje boter en 3 à 4 eetlepels grana padano door de rijst. Laat de risotto nu nog enkele minuten met deksel op de pan staan.
Voeg naar smaak nog peper en/of zout toe.
Serveer de risotto met verkruimelde feta.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff