Ik serveerde het met een stuk Turks brood.
Voor 2 à 3 personen
- 2 grote aubergines
- 1 grote bol buffel mozzarella à 250 gram
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 stuk pecorino of grana padano
- 4 a 5 romatomaten
- Verse basilicum
- 1 teen knoflook
- 1 scheutje balsamico
- 1 dessertlepel rietsuiker
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Chilipoeder (uit een molentje)
Fruit in wat olijfolie de blokjes tomaat en fijn gesneden knoflook aan. Voeg het blik tomatenbokjes toe, een handje grof gesneden of gescheurde basilicumblaadjes, schepje suiker, scheutje balsamico, zout, peper en wat chili uit het molentje. Laat alles een minuut of 20/30 zachtjes pruttelen.
Als alles goed zacht is pureer je de saus met een staafmixer en warmt daarna nog even goed door.
De aubergine
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter dikte.
Bestrooi alle plakken met ruim zout en laat een haf uur tot een uurtje liggen. Het zout zorgt ervoor dat de aubergine minder bitter wordt en minder olie opneemt.
Spoel de plakken daarna af en dep ze droog.
Bestrijk de plakken met wat olie en gril ze in een grilpan gaar.
De lasagne
Neem een kleine ovenschaal en bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus.
Leg hierop de aubergineplakken.
Leg op de aubergineplakken kleine stukjes mozzarella en wat stukjes gescheurde basilicum en dek af met wat tomatensaus en een klein beetje van de pecorino of grana padano.
Herhaal dit totdat alles op is en eindig met een laag mozzarella, tomatensaus en pecorino of grana padano.
Bak dit af in 30/45 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 175/200 graden. Als het gerecht mooi bruin wordt is het klaar.
Eet smakelijk!
Lekker! Ga ik binnenkort maken.
BeantwoordenVerwijderen