Dit is een super mooi en simpel voorgerecht. Het ziet er geweldig uit en je kunt veel voorbereiden. Altijd fijn als je bijv. gasten te eten krijgt. Het komt uit het boek Plenty van Ottolenghi.
Aubergines voor 4 personen
Wat heb je nodig:
2 grote aubergines
5 el olijfolie extra vierge
1½ tl citroentijmblaadjes, plus een paar takjes om te garneren. Ik had helaas geen citroentijm en ook geen verse tijm en koos ditmaal voor de gedroogde variant en wat drupjes citroensap.
1 granaatappel
1 theelepel za'atar
zout
Peper
Karnemelksaus:
1,4 dl karnemelk
100 gram Griekse yoghurt
1½ el olijfolie extra vierge, plus extra om te besprenkelen
1 kleine teen knoflook, fijngewreven/geperst
Zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergines in de lengte
doormidden, inclusief het steeltje.
Snijd het vruchtvlees in een ruitpatroon in (maar zorg dat je niet door de schil gaat).
Leg de halve aubergines met de snijkant naar boven op een met
bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk ze met
olijfolie, totdat alle olijfolie is opgenomen.
Bestrooi ze met de
tijmblaadjes (kun je geen citroentijm krijgen, neem dan gewone en of gedroogde tijm en
doe er een paar druppeltjes citroensap over) en een beetje zout en
peper.
Rooster de aubergines
35-40 minuten in de oven totdat ze gaar zijn en laat ze hierna afkoelen.
Haal ondertussen de granaatappelpitjes uit de granaatappel, of koop de pitjes bijvoorbeeld kant en klaar bij de AH.
Maak de karnemelksaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen en proef of deze op smaak is.
Schep voor het opdienen een royale hoeveelheid saus op de halve
aubergine.
Bestrooi ze met za'atar en flink wat granaaatappelpitjes.
Garneer het geheel met takjes citroentijm en wat druppels olijfolie.
Eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten