Voor 4 personen
De panna cotta
- 500 ml slagroom
- 40 gram suiker
- 2 vanillestokjes
- 4 blaadjes gelatine
Week ondertussen de gelatine in koud water.
Laat de room ongeveer 15 à 20 minuten warmen en neem dan de pan van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.
Roer goed door en zorg dat de gelatine oplost.
Verdeel de room over 4 bakjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
De bakjes: je kunt glazen gebruiken en de pudding hierin serveren, dit ziet er namelijk mooi uit, of gebruik bijvoorbeeld timbaaltjes als je de pudding wilt storten.
Als je de pudding uit de vorm haalt warm deze dan even onder warm water, dit zorgt ervoor dat de gelatine iets oplost waardoor je de pudding makkelijker uit zijn vormpje haalt.
De frambozensaus
- 1 doosje diepvriesframbozen
- Suiker (ik deed het op gevoel maar vermoed rond de 30 gram?).
- Scheutje water
Warm de diepvriesframbozen samen met wat water en suiker op in een pan. Laat de saus de gewenste dikte inkoken. Ik koos voor een grove saus, maar je kunt de saus ook nog extra dun maken door deze door een zeef te halen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten