zondag 28 december 2014

Panna Cotta met frambozensaus

Geen opmerkingen:
 
Panna cotta, een heerlijk Italiaans dessert, maar je maakt het ook net zo makkelijk een stuk exotischer door voor een kokosvariant te gaan. Deze zal ik waarschijnlijk volgende week een keer maken. Maar nu de klassieke panna cotta. Super simpel, lukt altijd en het grootste voordeel...je maakt dit met gemak al een dag van te voren klaar.


Voor 4 personen

De panna cotta
  • 500 ml slagroom
  • 40 gram suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 4 blaadjes gelatine
Warm de slagroom samen met suiker en het merg van 2 vanillestokjes (haal het merg uit de stokjes en voeg deze toe en voor extra smaak laat je de stokjes zelf ook nog even meetrekken, haal ze er daarna wel weer uit) maar laat dit niet koken, maar houdt tegen de kook aan.
Week ondertussen de gelatine in koud water.
Laat de room ongeveer 15 à 20 minuten warmen en neem dan de pan van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.
Roer goed door en zorg dat de gelatine oplost.
Verdeel de room over 4 bakjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

De bakjes: je kunt glazen gebruiken en de pudding hierin serveren, dit ziet er namelijk mooi uit, of gebruik bijvoorbeeld timbaaltjes als je de pudding wilt storten.

Als je de pudding uit de vorm haalt warm deze dan even onder warm water, dit zorgt ervoor dat de gelatine iets oplost waardoor je de pudding makkelijker uit zijn vormpje haalt.

De frambozensaus
  • 1 doosje diepvriesframbozen
  • Suiker (ik deed het op gevoel maar vermoed rond de 30 gram?). 
  • Scheutje water

Warm de diepvriesframbozen samen met wat water en suiker op in een pan. Laat de saus de gewenste dikte inkoken. Ik koos voor een grove saus, maar je kunt de saus ook nog extra dun maken door deze door een zeef te halen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff