Gisteren at ik deze heerlijke hamburger, ook hier twijfel of ik 'm moest plaatsen, want ook dit plaatje doet geen recht aan het gerecht, maar ik heb besloten ook deze foto gewoon te plaatsen (ik overwoog bijna een gratis stockfoto :)).
Belangrijk bij een home made burger zijn goede, lekkere verse ingrediënten.
De hamburger
- Broodje naar smaak, ik koos voor een zachte speltbol
- 1 goede hamburger, dus het liefst van een goede slager, je zult het verschil echt merken
- Enkele blaadjes kropsla
- Enkele plakjes tomaat
- Enkele plakjes komkommer
- 1 plakje kaas (cheddar of wat je in huis hebt)
- Heinz culinair ketchup knoflook, honing, tijm
Voor de uienchutney
- 2 uien
- 1 tomaat
- 2 eetlepels balsamico
- 2 eetlepels agave siroop
- peper
- zout
- scheutje water
De uienchutney
Snijd de uien grof en fruit ze in olijfolie, voeg halverwege de tomaat in stukjes toe n laat het geheel rustig bakken. Als de uien goed glazig zien voeg je de balsamico, agave siroop en een scheutje water toe. Laat het geheel rustig een half uurtje sudderen (voeg indien het te veel inkookt tussendoor wat water toe). Zodra alle uien zacht zijn is de chutney klaar. Kook het bij te veel vocht nog ietwat in.
De hamburger
Toast de broodjes (snijd ze doormidden en leg het snijvlak in een koekenpan).
Snijd de ingredienten.
Beleg de de onderkant van het broodje met wat blaadjes kropsla
Bak ondertussen de hamburger (bij goed vlees kan dat medium).
Als de hamburger aan weerszijde goed gebakken is bestrooi je ze met peper en zout en legt een plak kaas op de hamburger (zet het vuur nu zacht en laat de kaas langzaam smelten).
Leg de hamburger op het broodje en leg hierop de plakjes tomaat en augurk.
Leg hier bovenop de uienchutney en daarop een dessertlepel ketchup.
Meer saus heeft je hamburger echt niet nodig.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten